ATAG Waterontharders

Wanneer je de levensduur van diverse producten wil verlengen die veel in aanraking komen met water kun je besluiten om een waterontharder aan te schaffen. Een dergelijk product zorgt er namelijk voor dat het water wat zachter wordt voor de producten die je gebruikt.

Hard water

Veel Nederlandse huishoudens hebben te kampen met zogenoemd hard water. Dit heeft onder andere als gevolg dat diverse apparaten, zoals (af)wasmachines, douchekoppen, boilers en koffiezetapparaten vaker onderhouden moeten worden. Het kan zelfs ook betekenen dat dergelijke apparaten veel minder lang mee gaan dan normaal is.

ATAG wateronthardersATAG Waterontharders

Om te voorkomen dat apparaten minder lang meegaan en om er voor te zorgen dat je over zachter water beschikt in je woning kun je een ATAG waterontharder aanschaffen. Er zijn een groot aantal zichtbare voordelen te benoemen die de ATAG waterontharder je biedt. Echter voelt het water ook een stuk zachter aan. Dit merk je bijvoorbeeld tijdens de dagelijkse persoonlijke verzorging, waarbij het water een stuk aangenamer aanvoelt. Daarnaast is het zachtere water ook beter voor het milieu. Zo heb je onder andere minder schoonmaakmiddelen nodig wanneer het water zachter is.

Voordelen

Er zijn een groot aantal voordelen te onderscheiden bij het gebruik van een ATAG waterontharder. Zo heb je maar weinig schoonmaakmiddelen nog om je huis schoon te maken. Daarnaast blijft er na het opdrogen van het water geen kalk meer achter. Deze kalk vorming zie je bijvoorbeeld op je douchwand, kranen of aanrecht wanneer je hard water hebt. Dit voordeel geldt uiteraard ook voor je leidingen en verwarmingselementen in je huis of van de waterkoker of wasmachine. Ook hierbij hecht zich veel minder kalk wanneer je zacht water hebt. Daarnaast blijft de warmte wisselaar van je combiketel ook vrij van kalk. Ten slotte heb je ook geen stortingen meer bij diverse apparaten die veroorzaakt worden door kalk.

Beter voor je huid

Uiteraard is zachter water beter voor allerlei apparaten in je huis. Echter is het zachtere water ook beter voor je eigen huid. Dit merk je dan ook gelijk. Kalk tast onder andere de natuurlijke beschermlaag van je huid aan. Doordat je over zacht water beschikt blijft deze beschermlaag behouden. Zacht water tast deze natuurlijke beschermlaag namelijk minder of zelfs helemaal niet aan. Veel mensen kennen dit gevoel dan ook wanneer ze van vakantie komen. Doordat je op een andere plaats bent geweest valt het harde water dat je thuis hebt ineens weer veel meer op. Daarnaast was de huid tijdens vakantie ook veel rustiger.

Bekijk hier de folder van onze leverancier voor meer informatie over de ATAG waterontharder

Of bekijk hier alle folders, inclusief gebruikershandleidingen