Förstner Warmte Opslag

REMA Technische Groothandel is in de regio dealer van Föstner Speichertechnik voor de opslag van warmte in een zonneboiler. Deze warmte kan worden aangeleverd vanuit een uiterst efficiënte REMKO warmtepomp, een CV installatie, Thermische Panelen (zonnecollectoren bijvoorbeeld van DOMA Solar) of vanuit een bestaande koelinstallatie.

De warmte wordt op een zéér innovatieve en doordachte wijze in diverse ‘lagen’ opgeslagen in de boiler. Door deze manier van opslag kan in verschillende temperatuur zones in de boiler heel specifiek één bepaalde warmtebron worden voorzien. Zo is het mogelijk om vanuit één vat zowel verwarming als warm water op een slimme manier te tappen met maximaal rendement. Het warme water wordt door een uitgekiend spiralen systeem boven uit het vat gehaald, terwijl bijvoorbeeld lage temperatuur vloerverwarming vanuit het midden van de boiler komt. Door het geheel vanuit één centraal vat te tappen besparen we ruimte en zijn diverse bronnen ineens een interessant alternatief. Door het systeem te ondersteunen door Thermische panelen heeft ook de warmte van de zon een hoog rendement gekregen. De warmte kan aangewend worden voor zowel de verwarming als ook het warme water.

In de traditionele boilers wordt het gehele vat op één temperatuur gebracht. Hierdoor duurt het langer voordat er een hoge temperatuur tapwater wordt behaald.

De hoeveelheid opgeslagen energie kan in zijn totaliteit dan wel gelijk zijn, de toepassingen zijn echter beperkter. Voordat het gehele vat een temperatuur heeft bereikt om comfortabel mee te kunnen douchen ben je langer onderweg. Door de gelaagdheid van de Förstner boiler kan er direct warm water worden getapt uit de bovenzijde van het vat. Door het doordachte design levert de Solar Collector ook sneller rendement dan de standaard systemen. De panelen worden eerder ingeschakeld als warmtebron en hebben door een slim design binnen in de boiler direct invloed op de temperatuur van het water in de bovenste regionen. Met een Förstner Boiler in combinatie met een REMKO Warmtepomp en eventueel een zonnecollector en zonnepanelen komt het managen van uw energieverbruik volledig binnen handbereik. U wordt steeds minder afhankelijke van de alternatieve fossiele bronnen. Dit is werkelijk toekomst bestendig investeren!

Frionic Concept

Het Frionic Concept is uiterst interessant voor het MKB. Ieder bedrijf dat zowel koelt als warmwater/verwarming heeft kan een zéér hoog rendement halen uit het Frionic Systeem van Förstner. Door het koelgas van de koelinstallatie terug te koelen in de boiler door in huis ontwikkelde technieken, draait de koelinstallatie efficiënter en wordt de warmte direct gebruikt om tapwater en/of CV water te verwarmen. In onderstaande animatie is kort uitgelegd hoe dit in de praktijk wordt uitgevoerd:

Normaal gesproken wordt de warmte van het koelen direct in de buitenlucht ‘weggegooid’. Dankzij het Frionic systeem halen we uit dit ‘restproduct’ warmte die we elders in het bedrijf of aangrenzende woning of collega bedrijven kunnen gebruiken. Zo maken we optimaal gebruik van de energie die we rees in de koelinstallatie hebben gestopt. Die kosten zijn immers al gemaakt, echter halen we daar nu dubbel rendement uit. De ingenieurs van het Oostenrijkse Förstner hebben veel aandacht besteed aan het ontwerp. Het systeem is breed inzetbaar met vele maten buffervaten. Zowel de slager in het dorp als de bloemenveiling kunnen gebruik maken van deze techniek, ieder met een buffervat afgestemd op de behoefte en koelcapaciteit. Vaten van ongeveer 50 liter voor de kleine inzet, tot vaten van 50.000 liter en meer voor de grote industriële toepassingen. In bijgevoegde presentatie film wordt meer uitgelegd over het systeem. Heb je zelf meer vragen over de toepassingen van warmte opslag om daarmee écht energie te sparen? Kom langs in onze showroom! wij hebben daar de opengewerkte vaten staan zodat we alles tot in detail uit kunnen leggen en maatwerk berekeningen kunnen maken.