Remko Luchtontvochtigers

Wanneer je wilt weten hoeveel procent waterdamp zich in de lucht bevindt dien je rekening te houden met de relatieve luchtvochtigheid. Hierbij wordt aangegeven hoeveel procent waterdamp er in de lucht zit ten opzichte van de maximale hoeveelheid waterdamp. Ook wordt hierbij rekening gehouden met een bepaalde temperatuur en de luchtdruk die hier bij hoort.

Variatie

Echter kan buiten de luchtvochtigheid enorm variëren, zelfs wel 20 procent of minder tot wel 100 procent. Voor een binnenruimte is vaak een luchtvochtigheid waarde tussen de 40 en 60 procent het meest normale en optimale. Echter kan onder invloed van ventilatie, weersomstandigheden en verwarming de luchtvochtigheid binnen enkele tientallen procenten afwijken. Voornamelijk in de badkamer is de luchtvochtigheid het hoogst.

De werkingREMKO luchtontvochtigers

De luchtontvochtigers zuigen vochtige lucht aan door middel van een filter. Hierbij blijven stofdeeltjes en vuil achter in het filter. De lucht zelf gaat door een verdamper, waar de lucht wordt afgekoeld. Hierdoor gaat de lucht condenseren. De vochtdeeltjes hechten zich daarnaast aan het koude oppervlak van de verdamper. Deze deeltjes worden opgevangen in een lekbak. In de meeste gevallen is deze bak onder de verdamper geplaats. Echter is het ook mogelijk dat er gebruik wordt gemaakt van een permanente afvoerleiding in plaats van een opvangbak.

Wanneer de lucht is ontvochtigd gaat het verder naar de condensator. Hier wordt de lucht tot kamertemperatuur opgewarmd. Ten slotte verlaat de lucht de luchtontvochtiger weer en komt het vrij in de kamer.

Voordelen

Binnen ieder huis zijn wel enkele ruimtes te vinden die vaak vochtig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kelder. In een dergelijke ruimte kan een luchtontvochtiger onder andere muffe geurtjes en schimmelvorming tegengaan, doordat er veel minder vocht in de lucht zit. Ook in een ruimte waar bijvoorbeeld de was staat te drogen kan de luchtontvochtiger vocht uit de lucht halen. Een voordeel hierbij is, is dat het wasgoed sneller zal drogen. Ook kan in de keuken condensvorming en onaangename geuren worden voorkomen door middel van een luchtontvochtiger. Ten slotte kun je de luchtontvochtiger inzetten in bijvoorbeeld bibliotheken of musea, waar belangrijke documenten op liggen geslagen. Doordat er minder vocht in de lucht zit worden documenten minder snel aangetast.

Remko luchtontvochtigers

REMA werkt met de hoogwaardige Remko luchtontvochtigers. Dergelijke luchtontvochtigers zijn van zeer degelijke kwaliteit, die ook nog eens eenvoudig zijn in gebruik. Hierdoor kan iedereen met de producten werken en ervoor zorgen dat de lucht weer fris is en van vocht wordt ontdaan.

Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan.