Remko Warmtepompen

In veel gevallen is het niet meer nodig om gas te verbruiken in je huis. Steeds vaker zie je dan ook dat de warmtepomp het gehele gasverbruik in huis kan verbannen, onder andere in combinatie met een lage temperatuur verwarming. Hierbij worden warmte en warm water volledig met de warmtepomp gemaakt.

Subsidie
Maak  snel gebruik van de subsidie!
Meer informatie over de subsidie regeling en het beschikbaar budget vindt u hier

Verschillende soorten

Er zijn twee verschillende soorten warmtepompen te vinden op de markt. Zo is er allereerst een warmtepomp die gebruik maakt van een diepe bron. Daarnaast is er een luchtwaterwarmtepomp. Vooral deze laatste variant wordt vaak toegepast bij groene en duurzame woningen. Dit komt voornamelijk doordat een dergelijke warmtepomp flexibel in te zetten is bij de renovatie van een bestaand gebouw. Het voordeel van een luchtwaterwarmtepomp is namelijk dat er geen bronleiding in de tuin hoeft worden gemaakt.

Bekijk deze website om een overzicht te krijgen van alle warmtepompen en bijbehorende informatie

Is een warmtepomp iets voor mij?

Bij REMA hebben we een passie voor duurzaam. Onze producten zijn volledig afgestemd op het verlagen van uw maandelijkse lasten. De warmtepomp is hier een goed voorbeeld van. De overheid zet de komende jaren groot in op de vervanging van het dure gas door de efficiënte waterpomp. De combinatie van zonnepanelen, een warmtepomp en Forstner boiler zorgt ervoor dat u bijna gratis gebruik maakt van de zon.

De werking

In het algemeen kan gesteld worden dat een warmtepomp gebruik maakt van de gratis beschikbare warmte uit de buitenlucht. De warmtepomp zet deze warmte om in bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Het systeem bestaat dan ook uit een binnen- en buitenunit. De buitenunit zorgt er voor dat er warmte uit de lucht wordt onttrokken. De binnen-unit zorgt er daarna voor dat er warmte aan het water wordt toegevoegd van het centrale verwarmingssysteem. In feite werkt een warmwaterpomp dus als een omgekeerde koelkast.

Het geluid van een warmtepomp

Het geluid wordt tegenwoordig volgens een standaard methode gemeten. Dit is vaak terug te vinden op het energielabel van de warmtepomp.

In Europa is het maximale geluidsvermogen van warmtepomp vastgelegd. Deze norm houdt in dat energie gerelateerde producten zoals warmtepompen tot 6 kW maximaal 65 dB mogen produceren en warmtepompen van 6 kW tot 12kW 70 dB. Verder moeten in Europa warmtepompen zijn voorzien van een CE-label, dat onder andere het geluidsvermogen van de warmtepomp vermeldt. De warmtepompen van REMA Technische Groothandel voldoen aan alle criteria die ze nodig hebben.

Het zijn de bewegende onderdelen van de warmtepomp die voor het geluid zorgen, zoals de ventilator om de lucht aan te zuigen en de compressor om het koudemiddel onder hoge druk te brengen. Als het buiten erg koud is, zorgt de warmtepomp ervoor dat de ventilator en de compressor niet vastvriezen, waardoor hij harder moet werken dan normaal. Dit zorgt er ook voor dat de warmtepomp meer geluid maakt.

Als je in de winter met gesloten ramen slaapt, zul je hier vrij weinig van merken. In de zomer hoeft de warmtepomp natuurlijk niet meer zo hard te werken door de zachte temperaturen, waardoor er minder geluid te horen is. Met ramen open slapen is dan geen probleem. Als je kijkt naar een gemiddelde dag, moet de warmtepomp vaak in de ochtend het hardste werken, namelijk als er warm water nodig is om te douchen.

Remko warmtepompen

Het Duitse bedrijf Remko is al een zeer gevestigde naam in de thuismarkt. Zo verzorgen zij onder andere de klimaatvoorziening van de meeste Mercedes Benz showrooms in Duitsland. Hierbij maken zij onder andere gebruik van de Remko warmtepomp. Onder andere door kwaliteit hoog in het vaandel te hebben en veel te innoveren heeft Remko een innovatief en betrouwbaar product ontwikkeld. Het bedrijf beschikt dan ook over een eigen ontwikkel- en service afdeling.

Maximaal rendement

De warmtepompen van het merk Remko beschikken over het zogenoemde SmartGrid Ready systeem. Dit houdt in dat je vanaf 2020 ook in Nederland maximaal rendement uit de investering kunt halen. Dit doe je door tussen verschillende stroomtarieven te schakelen.

Warm en koel

De Remko warmtepompen zijn zeer geschikt om voor de gehele warmte voorziening te zorgen van je huis of bedrijf. Hierdoor heb je geen gasaansluiting meer nodig om je huis te verwarmen of warm water te tappen. Daarnaast kun je ook de vloerverwarming efficiënter inrichten door middel van de Remko warmtepomp. Ook kun je de ruimte koelen met dezelfde Remko warmtepomp. Hierdoor is het ook in de zomer aangenaam vertoeven in je huis.

Voor meer informatie over de warmtepompen van REMKO die wij verkopen verwijzen wij u graag naar de volgende pagina’s:

– Remko Smart-warmtepompen

– Remko Monobloc-warmtepompen