Vloerverwarming

In Nederland wordt vloerverwarming steeds populairder. Veel vaker wordt vloerverwarming dan ook als hoofdverwarming gekozen. Het grote voordeel hierbij is de gelijkmatige verwarming van je woning. Daarnaast werkt dit type verwarming vele malen efficiënter dan een normale verwarming met cv-ketelinstallatie. Dit houdt in dat je in staat bent om serieus op je energierekening te besparen. Daarnaast ben je op een milieubewuste manier bezig, doordat je veel minder gas verbruikt.

Electrische vloerverwarming

In principe werkt elektrische vloerverwarming volgens hetzelfde principe als de standaard elektrische verwarming. Echter wordt bij elektrische vloerverwarming de gehele vloer als ook de ondervloer verwarmt. Dit in tegenstelling tot het verwarmen van stenen of water. Dit houdt in dat de gehele vloer als een groot verwarmingselement functioneert. Uit veiligheidsoverwegingen wordt ieder elektrisch vloerverwarmingssysteem via een eigen circuit op het huiselijk net aangesloten.

Laminaat en vloerverwarming

In combinatie met laminaat is vloerverwarming al lange tijd een van de best verkochte combinaties geweest in het vloerverwarmingssegment. De verwachting is dat dit ook nog een tijd zo zal blijven. Dit komt niet alleen doordat laminaat al het warme en zachte gevoel geeft. Wanneer je hier vloerverwarming aan koppelt wordt dit effect nog eens extra versterkt. Veel mensen vinden deze combinatie dan ook het toppunt van gezelligheid, vooral op koude winterdagen. Je kunt een laminaten vloerbedekking onder andere combineren met een elektrisch als een hydrosysteem vloerverwarming. Deze keuze kun je geheel op eigen behoefte en voorkeur maken.

Volledig pakket

REMA biedt een volledig pakket aan om je vloerverwarming aan te schaffen. Zo kun je onder andere bij REMA de isolatieplaten en de toebehoren bestellen die je nodig hebt voor de vloerverwarming. Ook bezit het assortiment diverse bevestigingsmaterialen, buizen en stalen units. Hierdoor ben je gelijk in het bezit van een volledig pakket om aan de slag te gaan met de vloerverwarming. Ook krijg je bij REMA de keuze uit een stalen of kunststof unit. Deze laatste unit heeft een elektronische pomp. De stalen unit maakt gebruik van een zogenoemde 3-toerenpomp. Daarnaast zijn stalen units ook te gebruiken in combinatie met stadverwarming. Het assortiment van REMA beschikt ook over kunststof verdelers om te verwarmen en koelen. Hierdoor verkrijg je een compleet pakket inclusief beugels, ontluchters, vulkraan en flow-debietmeters die per groep in te stellen zijn.

Contact

Wanneer je niet precies weet welke accessoires je allemaal nodig hebt om de vloerverwarming op de juiste manier aan te sluiten kun je contact opnemen met REMA. De deskundige en gekwalificeerde medewerkers kunnen je van onafhankelijke adviezen voorzien.