Rema is specialist op het gebied van zonnepanelen in de regio Overijssel en daarbuiten. Sinds 2012 levert Rema complete zonnestroominstallaties. Hierbij moet u denken aan het leggen van de zonnepanelen op uw dak, het in werking brengen van de omvormer en het systeem aansluiten op uw groepenkast. Er wordt alleen gebruik gemaakt van A-kwaliteit producten waarbij er altijd gekeken wordt hoe dit zo duurzaam mogelijk kan.

Waarom kiezen voor zonnepanelen van Rema?

Vrijblijvend advies voor uw persoonlijke situatie.

All-in installatie, Afspraak = Afspraak

Vakmensen met plezier in hun werk

Meer dan 10 jaar ervaring

A-kwaliteit producten

Bespaar op uw energie-rekening

 

Onze Projecten:

In de afgelopen jaren hebben wij voor vele klanten – zowel zakelijk als particulier –  het complete traject van het plaatsen van zonnepanelen mogen verzorgen.  Hieronder laten wij graag met trots een selectie van onze zonnestroom projecten zien, zodat u direct een beeld heeft van de mogelijkheden voor uw situatie.

Zonnestroominstallatie Wierden

Zonnestroominstallatie-Wierden-2

Zonnestroominstallatie Sint Isidorushoeve

Zonnestroominstallatie-Sint Isidorushoeve

Zonnestroominstallatie Zieuwent

Zonnestroominstallatie-Zieuwent

Zonnestroominstallatie Vragender

Zonnestroominstallatie Vragender

Zonnestroominstallatie Wierden

Zonnestroominstallatie wierden

Zonnestroominstallatie Almelo

Zonnestroominstallatie Almelo

Zonnestroominstallatie kopen

Wanneer u duurzaamheid belangrijk vindt, kan een zonnestroominstallatie een verstandige keuze zijn. Zonnepanelen leveren namelijk duurzame stroom en daarnaast ook nog een flinke besparing op uw energierekening op. Het kopen van een PV installatie vergt wat voorbereiding. U moet bijvoorbeeld kiezen hoeveel vermogen uw PV systeem moet hebben. Dit kunt u laten afhangen van bijvoorbeeld de grootte van uw dak (hoeveel zonnepanelen kunt u kwijt?), of van uw energieverbruik. Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). 1 Wattpiek levert in Nederland, wanneer de zonnepaneel een ideale plaatsing heeft, ongeveer 0,85 kilowattuur (kWh) op. Verbruikt uw huishouden ongeveer 4.100 kWh per jaar? Dit betekent dat u een PV installatie van ongeveer 4.800 Wattpiek nodig heeft om volledig te voorzien in deze energiebehoefte. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een kleinere installatie. U kunt de zonne-energie dan aanvullen met de reguliere stroom van uw energieleverancier.

Wilt u meer informatie over Zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan..

Soorten PV installaties

We kunnen grofweg twee soorten PV installaties onderscheiden:

  • autonome PV installatie
  • netgekoppelde PV installatie

Autonome PV installatie

Autonome PV installaties worden niet gekoppeld aan het elektriciteitsnet. Hierdoor moet de opgewekte zonnestroom direct worden gebruikt of worden opgeslagen in een accu. Deze PV panelen zijn hierdoor vooral geschikt voor kleinere toepassingen, zoals tuinverlichting, verkeerslichten of op een caravan of boot.

Netgekoppelde PV installatie

Een netgekoppeld PV systeem wordt doorgaans gebruikt voor woningen en bedrijven. Deze PV panelen zijn, zoals de naam al aangeeft, gekoppeld aan het elektriciteitsnet. Als de panelen meer stroom opwekken dan u gebruikt, kunt u deze stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. Deze teruggeleverde stroom wordt verrekend met de stroom die u afneemt van uw energieleverancier, dit wordt ook wel salderen genoemd, óf u ontvangt een vergoeding voor de teruggeleverde stroom.

Hoe werken PV panelen?

PV panelen bestaan uit verschillende zonnecellen die daglicht opvangen en dit omzetten naar stroom. De PV panelen kunnen dit niet helemaal alleen. De PV installatie zet het licht namelijk om in gelijkstroom, terwijl we wisselstroom nodig hebben. Om deze reden worden PV panelen altijd voorzien van een omvormer, die de gelijkstroom omzet naar wisselstroom.